Home » Natură » Un nou tip de hrană pentru animale conţine bacterii periculoase ce pot fi transmise la oameni

Un nou tip de hrană pentru animale conţine bacterii periculoase ce pot fi transmise la oameni

Un nou tip de hrană pentru animale conţine bacterii periculoase ce pot fi transmise la oameni
Publicat: 16.01.2018
Trend-ul actual de hrănire a animalelor de companie cu carne crudă pune în pericol stăpânii, sugerează rezultatele unui studiu.

În cadrul unei investigaţii a fost descoperit că 86 dintre probele de carne crudă analizate conţineau patogeni periculoşi precum E.coli, iar în 20% dintre probe a fost descoperită salmonella. The Telegraph notează că animalele de companie hrănite cu carne crudă pot transmite patogenii oamenilor atunci când îi ling sau chiar şi atunci când îşi freacă blana de stăpân. 

În ultimii ani, mulţi stăpâni au început să apeleze la dietele pe bază de carne crudă pentru animalele lor de companie. Cercetătorii notează, însă, că nu există dovezi privind efectele pozitive ale unei astfel de diete pentru animalele de companie. În cadrul studiului au fost analizate 35 de produse ce conţin carne crudă. 

În afară de E.coli şi salmonella, cercetătorii din cadrul Universităţii Utrecht au descoperit  listeria, bacterie ce poate provoca probleme grave în cazul femeilor însărcinate. De asemenea, carnea crudă analizată conţine bacterii rezistente la antibiotice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase