Home » Natură » Pescarii din Taiwan au capturat o specie extrem de rară de rechin

Pescarii din Taiwan au capturat o specie extrem de rară de rechin

Publicat: 13.01.2018
Cinci vipere-rechin au fost capturate pe coasta Taitung din Thailanda de către pescarii din Institutul de Cercetare a Peştilor. În timp ce analizau peştii locali au realizat descoperirea rară şi extraordinară.

Din nefericire, doar unul a fost capturat în viaţă, însă a decedat câteva zile mai târziu. Conform IFL Science, specialiştii speră să poată utiliza chiar şi aşa animalele pentru a afla mai multe informaţii despre specia de peşte extrem de puţin studiată. 

Vipera-rechin este observată rareori de către oameni. Specia a fost descoperită în 1986 şi a fost recunoscută oficial patru ani mai târziu. Peştele trăieşte în cele mai adânci ape ale Pacificului, în apropierea zonelor precum Hawaii, Taiwan şi Japonia. Cele cinci exemplare au fost prinse la o adâncime de 350 de metri. 

Sursa: Wikimedia Commons/Stephen M Kajiura

Specialiştii susţin că vietăţile trăiesc în ape cu o adâncime de 270 până la 360 de metri. Cele cinci exemplare au fost capturate pe parcursul nopţii, moment în care majoritatea animalelor de acest tip migrează către suprafaţă pentru a se hrăni. Vipera-rechin, deşi are o înfăţişare înfricoşătoare, nu măsoară decât 54 de centimetri, femelele fiind puţin mai mari decât masculii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase