Home » Natură » În următori ani am putea conversa cu animalul nostru de companie. Un dispozitiv poate trasforma lătratul în cuvinte

În următori ani am putea conversa cu animalul nostru de companie. Un dispozitiv poate trasforma lătratul în cuvinte

În următori ani am putea conversa cu animalul nostru de companie. Un dispozitiv poate trasforma lătratul în cuvinte
Publicat: 28.01.2018
Ideea unei comunicări dintre oameni şi animale ar putea deveni curând o realitate. Un cercetător lucrează la un dispozitiv care va putea fi utilizat pentru traducerea limbajului animalelor.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, cercetătorii încearcă să traducă vocalizele şi expresiile faciele ale animalelor într-un limbaj pe care oamenii îl pot înţelege. Conform Tech Times, Con Slobodchikoff este unul dintre cercetătorii a cărui muncă ar putea ajuta la crearea unui translator pentru animale în mai puţin de 10 ani. 

Specialistul din cadrul Universităţii din Arizona de Nord a studiat imagini cu câini implicaţi în anumite  acţiuni, în timp ce mârâiau, lătrau sau urlau şi a utilizat inteligenţa artificială pentru a înţelege cum comunică aceste animale. Cercetătorul a studiat comportamentul câinilor de preerie din America de Nord timp de 30 de ani şi a descoperit că animalele au propriul sistem de comunicare. 

În cadrul unei colaborări cu un specialist în IT, Slobodchikoff a creat un algoritm ce transformă vocalizele câinelui de preerie în cuvinte. Din acel moment, Slobodchikoff a decis să extindă cercetarea asupra lătratului câinilor. ”Dacă am obţinut acest rezultat cu câinii de preerie, sigur voi reuşi şi cu alte animale precum câinii sau pisicile,” a declarat Slobodchikoff. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase