Home » Natură » Doi lupi, filmaţi în sălbăticie la Putna – VIDEO

Doi lupi, filmaţi în sălbăticie la Putna – VIDEO

Publicat: 18.02.2018
Doi lupi au fost filmaţi cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei amplasată într-o pădure din Parcul Natural Putna. Specialiştii estimează o populaţie constantă de 15 lupi în parc.
Potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, rangerii parcului au montat camera în rezervaţia natural Tişiţa, într-o zonă de protecţie, după ce au observat urmele lupilor în zonă.
Parcul Natural Putna Vrancea este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.
 
În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.
 
SURSA VIDEO: Romsilva
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase