Home » Natură » Ce conţine ”Avertismentul Cercetătorilor către Umanitate”. Raportul redactat în urmă cu 25 de ani căruia i-a fost acordată atenţie abia în prezent

Ce conţine ”Avertismentul Cercetătorilor către Umanitate”. Raportul redactat în urmă cu 25 de ani căruia i-a fost acordată atenţie abia în prezent

Ce conţine  ”Avertismentul Cercetătorilor către Umanitate”. Raportul redactat în urmă cu 25 de ani căruia i-a fost acordată atenţie abia în prezent
Publicat: 10.03.2018
Au trecut aproximativ 25 de ani de când 1.700 de cercetători din întreaga lume şi-au pus numele pe un document ce avertiza că omenirea se află pe ''un curs de coliziune'' cu natura.

În urmă cu un an, un alt raport asemănător a fost semnat de peste 15.000 de cercetători din 184 de ţări. Conform Science Alert, în 1992 un grup de laureaţi ai Premiului Nobel s-au alăturat altor cercetători din cadrul  Union of Concerned Scientists. Principalul lor scop era utilizarea ”ştiinţei pentru o planetă sănătoasă şi o lume mai sigură”. 

Uniunea a realizat o listă cu cele mai puternice ameninţări ale mediului cu care se confruntă populaţia. Raportul denumit ”Avertismentul Cercetătorilor către Umanitate”  a fost completat în 2017 de către cercetători. ”Umanităţii îi este oferită în prezent o a doua şansă după cum este ilustrat şi de trend-urile actuale”. Din momentul în care a fost redactat raportul s-a regăsit mereu în cercurile cercetătorilor, iar în prezent conţine 15.364 de nume din 184 de ţări. 

Cercetătorii propun două puncte cheie pentru modificarea acestor ameninţări. În primul rând, oferirea premiilor pentru munca din domeniul economiei prin care trebuie înţelese limitele biosferei şi ale factorilor de mediu. În al doilea rând, preţul cărbunelui ar trebui extins într-un sistem globalizat.

În cadrul adăugării recente din 2017, specialiştii au afirmat că ”trebuie să recunoaştem că în viaţa noastră de zi cu zi, Pământul cu tot ceea ce este pe el este singura noastră casă,” scriu autorii. 

Vă recvomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase