Home » Natură » GALERIE FOTO. Imagini rare cu un râs care se hrăneşte cu prada sa, surprinse recent în pădurile din România

GALERIE FOTO. Imagini rare cu un râs care se hrăneşte cu prada sa, surprinse recent în pădurile din România

GALERIE FOTO. Imagini rare cu un râs care se hrăneşte cu prada sa, surprinse recent în pădurile din România
Publicat: 16.03.2018
Imagini foarte rare cu un râs care se hrăneşte cu prada sa, o căprioară, au fost surprinse într-o pădure administrată de Regia Naţională a Pădurilor– Romsilva, în Ocolul Silvic Avrig. Fotografiile au fost postate pe pagina de facebook a Romsilva.

Potrivit Romsilva, exemplarele de râs sunt monitorizate de Daniel Lungoiu, pe baza urmelor lăsate de feline, scrie Mediafax.

„Râşii au fost surprinşi hrănindu-se de mai multe ori din pradă, ziua şi noaptea, de fiecare data acoperind leşul cu frunze şi pământ, pentru a nu fi furat de alt carnivor”, scrie în postarea de pe pagina de facebook a Romsilva.

Galerie foto

vezi galeria
9 foto

Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme şi o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret şi solitar, rar putând fi văzut de oameni în libertate. Vânează orice animal de talie mica sau mijlocie, precum căpriori, capre negre, iepuri, păsări, dar şi cerbi.

În libertate, râsul trăieşte aproximativ 17 ani.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase