Home » Natură » China şi-a atins ţinta în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon cu trei ani mai devreme

China şi-a atins ţinta în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon cu trei ani mai devreme

China şi-a atins ţinta în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon cu trei ani mai devreme
Publicat: 29.03.2018
Xie Zhenhua, oficialul chinez pe probleme de mediu, a anunţat recent că ţara sa, cel mai mare consumator de energie din lume, şi-a atins ţinta de reducere a indicelui emisiilor de carbon propusă pentru 2020.

Indicele emisiilor de carbon este un parametru care spune câtă cantitate de dioxid de carbon produce o ţară per unitate de creştere economică. Având în vedere creşterea economică a Chinei, realizarea este încurajatoare, scrie Science Alert.

Deşi este importantă, nu înseamnă că emisiile totale ale Chinei au scăzut, înseamnă doar că economia Chinei devine mai eficientă.

Aşadar, China rămâne ţara care produce cea mai mare cantitate de gaze cu efect de seră.

Conform The Hill, China a promis în cadrul Acordului de la Paris din 2015 că această creştere a emisiilor totale va putea fi oprită abia în 2030. Oficialii au mai menţionat şi că vor lucra să reducă emisiile înainte de acest termen, dar nu există nicio constrângere stipulată de acord.

Acordul de la Paris a fost anul trecut în atenţia publicului în urma retragerii Statelor Unite (mai multe detalii aici). În acest sens, preşedintele american Donald Trump a precizat: „Chinei i se permite să mai construiască sute de centrale pe cărbune. Noi nu putem construi centralele, dar ei pot, conform acestui acord”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

China urmează exemplul Uniunii Europene şi înfiinţează o piaţă naţională de carbon

Prima centrală care absoarbe emisiile în loc să le producă a devenit o realitate şi poate revoluţiona industria energetică

Pentru a atinge ţinta de reducere a emisiilor propusă de Uniunea Europeană, Germania va trebui să cheltuiască încă un trilion de euro

Emisiile de carbon din cauza combustibililor fosili vor atinge un nou maxim în 2017. Avertismentul cercetătorilor: ”Rămânem fără timp”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase