Home » Natura » VIDEO. Imagini spectaculoase cu doi cerbi şi o ciută, filmate în Parcul Naţional Călimani

VIDEO. Imagini spectaculoase cu doi cerbi şi o ciută, filmate în Parcul Naţional Călimani

04.04.2018
Imagini spectaculoase cu doi cerbi şi o ciută au fost filmate în pădurile din Parcul Naţional Călimani de un ranger în timpul unei acţiuni de monitorizare în parc. Filmarea a fost postată, luni, pe pagina de facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

„Doi cerbi frumoşi filmaţi de rangerul Cristin Cireş, întâlniţi de acesta într-o pădure din Parcul Naţional Călimani, într-o acţiune de patrulare şi monitorizare. Unul dintre cerbi a simţit prezenţa colegului nostrum şi, la rândul său, îl urmăreşte cu atenţie”, se arată în postarea de pe pagina de facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.

Parcul Naţional Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi se întinde pe raza judeţelor Suceava, Mureş Bistriţa – Năsăud şi Harghita, având o suprafaţă de 24.556 de hectare, din care peste 16.000 de hectare păduri, scrie Mediafax.

Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme, potrivit reprezentanţilor Romsilva.

În această perioadă încep să-şi piardă coarnele, acestea crescând treptat până la finalul verii şi începutul toamnei, înaintea perioadei de boncănit.

Sursa video: Romsilva