Home » Natură » Singura lupoaică din Danemarca a fost împuşcată. Întregul moment a fost înregistrat video

Singura lupoaică din Danemarca a fost împuşcată. Întregul moment a fost înregistrat video

Singura lupoaică din Danemarca a fost împuşcată. Întregul moment a fost înregistrat video
Publicat: 05.05.2018
Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o haită de lupi sălbatici trăia în Danemarca. Desigur acest lucru a fost posibil până când un vânător a împuşcat singura femelă din haită, în urmă cu o săptămână.

Momentul tragic a avut loc într-o fermă din regiunea Jurland şi a fost filmat în întregime, fapt ce a stârnit şi mai mult furia locuitorilor din ţară. Conform IFL Science, trei fotografi locali urmărau trei dintre lupi în timp ce se plimbau pe câmp, când un vehicul verde s-a oprit şi un bărbat s-a aplecat pe fereastră. 

Cei doi au continuat să filmeze neştiind că bărbatul din maşină deţine o armă până când acesta nu a tras şi a ucis femela. După împuşcarea animalului maşina a plecat, iar fotografii au chemat poliţia. Lupii nu au mai fost văzuţi în Danemarca din 1813. Apoi, în 2012 au apărut patru masculi, iar în urmă cu un an prima femelă s-a alăturat haitei după ce a mers 500 de kilometri din Germania. Însă speranţele ca haita să crească au fost distruse după moartea singurei lupoice. 

Poliţia a arestat în urma incidentului un bărbat de 66 de ani, deşi el neagă că a ucis animalul. ”El neagă că a omorât lupul, dar refuză să ne ofere şi alte detalii despre caz,” a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei daneze. ”Am confiscat maşina bărbatului şi armele de vânătoare pe care le deţinea în casă,” a adăugat el. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase