Home » Natură » Un val cu înălţime RECORD a fost înregistrat în Oceanul Sudic. Ar fi putut ajunge la etajul opt al unei clădiri

Un val cu înălţime RECORD a fost înregistrat în Oceanul Sudic. Ar fi putut ajunge la etajul opt al unei clădiri

Un val cu înălţime RECORD a fost înregistrat în Oceanul Sudic. Ar fi putut ajunge la etajul opt al unei clădiri
Publicat: 12.05.2018
Cercetătorii susţin că au înregistrat cel mai mare val înregistrat vreodată produs în emisfera sudică: un uriaş cu o înălţime de 23,8 metri ce ar putea fi comparat cu o clădire de opt etaje.

O geamandură a înregistrat amploarea valului, joi, în timpul unei furtuni produse în Oceanul Sudic, în apropiere de insula Campbell, informează AFP

Oceanograful Tom Durrant susţine că valul a întrecut recordul anterior de 22,03 metri, din emisfera sudică, înregistrat în 2012. ”Din câte ştim este cel mai mare val înregistrat vreodată în emisfera sudică,” a afirmat Durrant. 

El adaugă faptul că probabil au existat şi valuri de aproximativ 25 de metri înălţime, însă geamandura nu s-a aflat în locul propice pentru a le înregistra. Cel mai mare val înregistrat vreodată de pe întreaga planetă s-a produs în 1958 după un cutremur. Pe atunci, valul a atins o înălţime de 30,5 metri. 

Valurile tsunami sunt generate de cutremure, de alunecări de teren subacvatice masive (cauzate tot de mişcări telurice) sau de căderea unor meteoriţi.
 
Vă recomandăm să ctiţi şi următoarele articole: 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase