Home » Natură » Puma ”timidă”care a ucis un biciclist ar fi avut un comportament neobişnuit

Puma ”timidă”care a ucis un biciclist ar fi avut un comportament neobişnuit

Puma ”timidă”care a ucis un biciclist ar fi avut un comportament neobişnuit
Publicat: 24.05.2018
Doi biciclişti ce se aflau pe un traseu montan din aproopiere de Seattle au fost atacaţi de o pumă. Unul dintre ei, Isaac Sederbaum, a supravieţuit, după ce şi-a eliberat craniul din gura animalului. Al doilea biciclist, S.J. Brooks, nu a fost la fel de norocos, puma l-a ucis şi l-a târât în pădure.

Sederbaum, după ce a observat că nu îl mai poate ajuta pe prietenul lui, a pedalat aproape 4 kilometri până când a putut chema ajutoare. Atunci când au ajuns, autorităţile au găsit puma deasupra corpului lui Brooke. Conform National Geographic, după ce au înconjurat animalul, agenţii l-au eutanasiat. 

Astfel de atacuri au loc extrem de rar, în Washington fiind al doilea de acest tip din ultimii 94 de ani. În prezent, specialiştii realizează autopsia animalului pentru a observa ce i-a determinat comportamentul neobişnuit al unei specii pe care biologul Mark Elbroch o descrie ca fiind „timidă”.

„Ceea ce această pumă a făcut este total anormal”, afirmă Elbroch, principalul cercetător din cadrul programului Panthers. „Animalul nu era sănătos, probabil a fost ultima sa încercare de supravieţuire”, a adăugat el. 

Pumele sau leii de munte sunt genul de prădători ce suprind prada şi nu se implică în lupte îndelungate. Atunci când capturează prada, o muşcă de baza capului şi apoi îngroapă cadavrul într-un anumit loc pentru a se hrăni cu el mai multe zile. 

În mod normal, pumele evită oamenii, dar uneori lucrurile se schimbă. Din 1900 au fost înregistrare 120 de atacuri asupra oamenilor. Dintre acestea, 25 au fost fatale. Conform specialiştilor, singura modalitate prin care te poţi apăra de o pumă este să pari cât de mare poţi. Cel mai important, dacă animalul totuşi alege să te atace, trebuie să lupţi. În majoritatea cazurilor în care oamenii au supravieţuit, a fost deoarece aceştia au luptat. Specialiştii susţin că puma ce i-a atacat pe cei doi biciclişti era subnutrită şi ar fi atacat din cauza disperării, a unei boli sau chiar din cauză că ar fi fost otrăvit

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase