Home » Natură » Cum este să fii muşcat de un rechin alb? Un videoclip incredibil prezintă interiorul gurii animalului în timp ce încearcă să muşte

Cum este să fii muşcat de un rechin alb? Un videoclip incredibil prezintă interiorul gurii animalului în timp ce încearcă să muşte

Cum este să fii muşcat de un rechin alb? Un videoclip incredibil prezintă interiorul gurii animalului în timp ce încearcă să muşte
Publicat: 04.06.2018
Un videoclip impresionant prezintă momentul în care o dronă subacvatică este mâncată de un rechin alb. Cu ajutorul camerei, specialiştii au reuşit să obţină detalii privind modul în care ar arăta muşcătura unui astfel de prădător.

Aflată în interiorul cavităţii bucale a rechinului, camera a continuat să filmeze, astfel fiind înregistrat modul în care se contractă fălcile animalului pentru a înghiţi dintr-o bucată aparatul. Conform Mail Online, în cele din urmă rechinul a eliberat camera. 

Imaginile au fost înregistrate de Dominik Fretz, explorator din cadrul National Geographic ce utiliza o dronă subacvatică Trident. ,,Rechinii au fost foarte curioşi atunci când au observat ROV-ul (vehicul subacvatic operat de la distanţă). De fapt, unul dintre ei chiar a încercat să-l muşte. Trident a scăpat cu bine, doar cu câteva urme de muşcătură”, a declarat Fretz. 

Camera subactivatică Trident a fost realizată de un fost inginer NASA prin intermediul unei strângeri de fonduri de pe platforma Kickstarter. Drona poate fi pilotată la adâncimi de până la 100 de metri. Dominik utiliza camera pentru a studia rechinii din apropierea insulei Guadalupe, Mexic. Acest tip de instrument nu perturbă viaţa animalelor marine şi este mult mai sigur şi pentru cercetători.

Rechinii albi sau Carcharodon Carcharias sunt cei mai mari prădători marini din lume, ce ajung la peste 4,50 metri lungime. Cei mai mari rechini albi au o forţă a muşcăturii de 18.216 newtoni. Pentru comparaţie, muşcătura unui leu este de 4.450 de newtoni. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase