Home » Natura » Au fost descoperite cele mai vechi urme din istoria vieţii pe Pământ

Au fost descoperite cele mai vechi urme din istoria vieţii pe Pământ

Autor: Alexandru Voiculescu 06.09.2018
Au fost descoperite cele mai vechi urme din istoria vieţii pe Pământ
Deşi nu se ştie exact când primele animale cutreierau Pământul, cele mai vechi urme găsite vreodată au o vârstă de 551 - 541 milioane de ani în timpul Edicaranului, conform descoperirilor savanţilor chinezi în zona Yangtze Gorges din sudul Chinei.

Noile descoperiri sugerează că animalele au dezvoltat „braţe” şi „picioare” mai devreme decât se credea anterior, scrie Live Science.

Trăsăturile urmelor indică un animal bilateral – o creatură cu simetrie bilaterală care are un cap şi un spate/coadă şi stânga şi dreapta simetrice. Animalul acvatic avea membre care îi ţineau corpul deasupra fundului oceanic, iar urmele de mişcare indică existenţa multor membre.

Urmele sunt localizate lângă vizuini fosilizate, ceea ce poate însemna că animalul misterios săpa în sedimentele fundului oceanic, probabil pentru a mina oxigen şi mâncare.

„Urme fosile” este un termen care se referă la rămăşiţele fosilizate pe care animalele le lasă în urmă, altceva decât corpurile de animale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Savanţii au descoperit cele mai vechi fosile. Au o vechime de 3,77 miliarde de ani

Descoperire paleontologică uimitoare: una dintre cele mai bine conservate fosile de Tyrannosaur a fost excavată din sud-vestul Statelor Unite

O fosilă ”unică în lume” a fost descoperită în Columbia

Un studiu de amploare aruncă o nouă lumină asupra emergenţei vieţii animale acum 540 de milioane de ani