Home » Natura » VIDEO. O mică pasăre a dat peste cap planurile organizatorilor unuia dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Canada

VIDEO. O mică pasăre a dat peste cap planurile organizatorilor unuia dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Canada

06.28.2018
VIDEO. O mică pasăre a dat peste cap planurile organizatorilor unuia dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Canada
O mică pasăre cunoscută în limba română drept prundăraş a dat peste cap planurile organizatorilor Bluefest, cel mai mare festival dedicat muzicii blues din Canada, după ce zburătoarea, care face parte dintr-o specie protejată, şi-a făcut cuib în spaţiul de desfăşurare al evenimentului.

Constructorii care se pregăteau să ridice scenele pentru Bluefest în Ottawa au descoperit că spaţiul în care urmau să se adune aproximativ 300.000 de oameni, începând cu 5 iulie, a fost ocupat de pasărea care aparţine unei specii protejate în Canada, potrivit The Guardian.

Organizatorii au cerut deja permisiunea ca zona de desfăşurare a festivalului să fie mutată la 50 de metri de spaţiul rezervat iniţial, fiind luată în considerare şi posibilitatea mutării cuibului care a dat peste cap programul evenimentului, scrie Mediafax.

De partea prundăraşului s-au exprimat activişti şi localnici, care au motivat că ouăle au nevoie de 26 de zile de incubaţie şi că mutarea cuibului ar putea să ducă la abandonarea acestuia de către mica pasăre de nici 100 de grame, al cărei nume în latină este Charadrius vociferus.

Pe de altă parte, alţii şi-au manifestat amuzamentul faţă de faptul că mica zburătoare poate să pună probleme unui festival care contribuie cu circa 30 de milioane de dolari canadieni la economia locală.

Anul acesta, până pe 15 iulie, pe cele cinci scene ale manifestării sunt programaţi să apară artişti de diferite genuri, de la Bryan Adams la Foo Fighters.

Ottawa Bluesfest este un festival care are loc anual, în iulie, în Ottawa, Ontario. În prezent, este cel mai mare festival dedicat genului blues din Canada şi al doilea din America de Nord.