Home » Natură » Pământul a pierdut 15 milioane de hectare de pădure în 2017

Pământul a pierdut 15 milioane de hectare de pădure în 2017

Pământul a pierdut 15 milioane de hectare de pădure în 2017
Publicat: 30.06.2018
În 2017, 15 milioane de hectare de pădure au fost distruse din zonele tropicale. Vestea relativ bună este că fenomenul din 2017 este mai redus decât cel din 2016.

Informaţiile colectate de către specialiştii din cadrul Universităţii din Maryland au fost utilizate într-o imagine ce descrie cantitatea pierdută de păduri tropicale din 2014. Conform Science Alert, regiunile împădurite distruse nu sunt totuna cu despăduririle care din fericire sunt în scădere. 

Reducerea zonelor împădurite s-a produs din cauza dezastrelor naturale sau a incendiilor de vegetaţie produse de oameni. Pierderea unei cantităţi atât de mari de vegetaţie poate fi comparată cu mărimea a 40 de terenuri de fotbal american. În 2017, regiunea amazoniană a avut parte de cele mai mari incendii de veghetaţie de la începutul observaţiilor din 1999. 

De asemenea, şi schimbările climatice au contribuit la incendiile de vegetaţie, cât şi la ruperea arborilor din cauza fenomenelor meteorologice extreme. Un uragan din insula Dominica a dus la distrugerea unei treimi din zona împădurită în 2017. Însă cele mai mari pierderi au avut loc în Columbia, unde a fost observată o pierdere a unei jumătăţi din regiunile împădurite. Însă în acest caz cauza a fost una politică. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase