Home » Natură » Caracatiţa ”prezicătoare” a Japoniei de la Campionatul Mondial 2018 a fost ucisă şi vândută

Caracatiţa ”prezicătoare” a Japoniei de la Campionatul Mondial 2018 a fost ucisă şi vândută

Caracatiţa ”prezicătoare” a Japoniei de la Campionatul Mondial 2018 a fost ucisă şi vândută
Publicat: 05.07.2018
O caracatiţă gigantică denumită Rabio, capturată pe ţărmul din Obira, Japonia, în urmă cu o lună a devenit o senzaţie naţională după ce a ,,prezis'' victoriile Japoniei la Cupa Mondială 2018.

În prezent, pescarul ce l-a capturat pe Rabio a curmat faima cefalopodei şi l-a vândut pentru a fi gătit. Conform Science Alert, din motive necunoscute, oamenii sunt dornici să lase decizia de pariere pe o anumită echipă în seama animalelor. 

O pisică din Rusia numită Ahile a declarat recent Rusia câştigătoarea Campionatului Mondial. Felina  a devenit mai cunoscută după ce a ales bolul cu mâncare ce avea steagul Rusiei din cadrul meciului cu Arabia Saudită. Apoi mai era Paul, o altă caracatiţă ce a trăit în cadrul Centrului pentru Animale Marine din Oberhausen, Germania, ce şi-a câştigat reputaţia, în timpul vieţii pentru prezicerea câştigătorilor de la Cupa Mondială 2010 şi Euro 2008. Rata de succes a prezicerilor sale a fost destul de mare, în proporţie de 85% având dreptate. 

Recordul lui Rabio, pe de altă parte, a fost destul de redus, el a ales Japonia câştigătoare în confruntarea cu Columbia, în meciul cu Senegal a decis că va fi egal, iar în cel cu Polonia a „prezis” că Japonia va pierde. 

Din nefericire, caracatiţei nu i-au fost oferite prea multe şanse să strălucească. Pescarul Kimio Abe l-a vândut pe Rabio unei pieţe şi l-a înlocuit la scurt timp cu o caracatiţă mai tânără, Rabio Jr. Noul „prezicător” al Japoniei a decis că Japonia va învinge în meciul împotriva Belgiei de pe 3 iulie. Iar după cum s-a putut observa, caracatiţa nu a avut dreptate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase