Prima pagină Natura

O organizaţie de protecţie a mediului din Europa a ajuns să plătească o factură de peste 2.200 de euro. Barza pe care o urmărea a fost prinsă de hoţi în Africa

Redactia Descopera.ro | 07.05.2018 | ● Vizualizări: 498
Cum a ajuns o organizaţie de protecţie a mediului din Europa să plătească o factură telecom de peste 2.200 de euro, după ce o barză pe care o urmărea a fost prinsă de hoţi în Africa     organizatie, africa, europa, barza + zoom
Galerie foto (1)

O organizaţie de protecţie a mediului din Europa s-a trezit cu o factură de peste 2.200 de euro la operatorul de telefonie mobilă după ce cineva a furat, în Africa, cartela SIM dintr-un dispozitiv purtat de o barză pe care grupul o urmărea.

Polonezii de la EcoLogic au echipat barza, numită Kajtka, cu un dispozitiv de urmărire care foloseşte o cartelă SIM. Ei doreau să afle traseul urmat de pasăre în timpul migraţiei anuale. Când barza a ajuns în Sudan,la peste 6.0000 de km distanţă, contactul cu ea s-a pierdut, transmite Mediafax.

Potrivit organizaţiei, cineva a prins pasărea şi i-a furat cartela SIM. Aceasta a fost folosită ulterior într-un telefon. Hoţul a vorbit 20 de ore la telefon folosind acel SIM, iar EcoLogic a primit o factură telecom de peste 2.000 de lire sterline.

Deocamdată nu se ştie ce s-a întâmplat cu Kajtka. Cei de la EcoLogic speră ca pasărea să se întoarcă în Polonia, dacă a scăpat cu bine.

 

Tag-uri: organizatie | africa | europa | barza