Home » Natură » Temperaturi RECORD înregistrate în multe părţi ale planetei. În loc de 10 grade, în Siberia sunt 32

Temperaturi RECORD înregistrate în multe părţi ale planetei. În loc de 10 grade, în Siberia sunt 32

Publicat: 07.07.2018
În oraşe din emisfera nordică au fost înregistrate temperaturi extreme în această săptămână, cele mai crescute temperaturi fiind înregistrate în zone din America de Nord, Orientul Mijlociu, nord- vestul Asiei, dar şi în Europa. În afară de efectele pe termen lung, temperaturile ridicate pot duce la pericole imediate.

La sfârşitul săptămânii, temperaturile din unele zone ale Siberiei au ajuns la 32 de grade Celsius. Inverse notează că regiunea se află în apropiere de oceanul Arctic, ceea ce înseamnă că temperaturile nu ar trebui să treacă de 10 grade Celsius 

De asemenea, şi alte regiuni ce au de obicei temperaturi reduse au înregistrat o creştere semnificativă din cauza valului de căldură  ce a dus la degradarea clădirilor, a infrastructurii şi la mortea unor persoane. Climate Reanalyzer este o platformă dezvoltată de către Universitatea din Maine şi National Science Foundation (SUA) pentru prezentarea bazelor de date asociate climei şi vremii. Platforma a fost creată de dr. Sean Birkel, specialist din cadrul Universităţii din Maine, SUA, şi prezintă prognoza pe 10 zile pe întregul glob, cât şi hărţi corelate informaţiilor meteorologice de-a lungul istoriei. 

Sursa: ClimateReanalyzer

Aceste hărţi prezintă temperaturile măsurate la doi metri deasuprea solului. Atât în SUA, cât şi în Canada au fost înregistrate temperaturi record situate între 26 şi 40 de grade Celsius. Luni, în Montreal au fost înregistrate temperaturi record de 36 de grade Celsius pentru prima oară în ultimii 147 de ani. În urma valului de căldură, 18 persoane au murit în Montreal şi 33 în provinciile din jur. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase