Home » Natură » O specie extrem de rară de pisică sălbatică a fost observată în Caraş Severin – VIDEO

O specie extrem de rară de pisică sălbatică a fost observată în Caraş Severin – VIDEO

O specie extrem de rară de pisică sălbatică a fost observată în Caraş Severin – VIDEO
Publicat: 10.07.2018
Asociaţia Wild Caraş-Severin a reuşit să surpindă într-o filmare o pisică sălbatică. Animalul este observat foarte rar, în mare parte deoarece sunt extrem de puţine exemplare.

Asociaţia a publicat imaginile rare pe pagina de Facebook. Deşi seamănă cu pisica de casă, cea sălbatică are un aspect tărcat şi dimensiunile corpului mai mari.

Pisica salbatică are o greutate de 4-8 kg, putând atinge 7-10 kg şi o lungime de 55-70 cm. Capul animalului este mai mare, mai greu, dar cu urechile mai scurte, dispuse orizontal. Coada măsoară 25-35 de centimetri lungime, iar picioarele felinei sunt scurte, cu labele late.
 
„Pata neagră situată posterior piciorului din spate ii este de asemenea caracteristică, fiind redusă doar lângă călcâi, spre deosebire de cea a pisicii de casă care urca până spre cotul piciorului. Blana poate avea culoarea unei pisici domesticite precum roşcata, cu dungi negre sau albastru-gri, dar poate varia de la galben deschis la maro cu dungi şi pete. Pe gât, abdomen şi unele zone ale pieptului blana este albă. Are părul lung de 2,5-4 cm, acesta putand fi moale şi gros”, scriu membrii asociaţiei Wild Caraş-Severin pe pagina lor de Facebook. 
 
Speranţa de viaţă a pisicii sălbatice este de 12-15 ani, iar zgomotele pe care le scoate sunt asemănătoare cu cele ale pisicii domestice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase