Home » Natură » Singurele mamifere suficient de nesăbuite încât să consume ardei iuţi suntem noi şi nişte mici mamifere puţin studiate

Singurele mamifere suficient de nesăbuite încât să consume ardei iuţi suntem noi şi nişte mici mamifere puţin studiate

Singurele mamifere suficient de nesăbuite încât să consume ardei iuţi suntem noi şi nişte mici mamifere puţin studiate
Publicat: 05.08.2018
În Institutul de Zoologie Kunming, din China, trăiesc aproximativ 2.000 de scorpii de pădure, mici animale care seamănă şi la înfăţişare şi la dimensiune cu şoarecii şi sunt importante pentru similarităţile genetice cu oamenii. O asemănare care nu este genetică între om şi scorpiile de pădure este iubirea pentru ardeii iuţi, care nu este împărţită (şi probabil nici înţeleasă) de restul mamiferelor.

Printre multitudinea de studii, s-a aflat că mâncarea preferată a lor este reprezentată de ardeii iuţi, ceea ce este surprinzător, întrucât niciun alt mamifer în afară de oamenii nu consumă aceste fructe tocmai din cauza mecanismului de apărare, scrie Atlas Obscura.

Ardeii conţin capsaicină, molecule ce se leagă de receptorii din gurile noastre şi ne păcălesc să credem că trecem prin durere.

Păsările nu sunt afectate de această substanţă şi au astfel un rol important în răspândirea seminţelor.

În natură, savanţii au observat că scorpiile de pădure se hrănesc cu un anumit ardei iute numit Piper boehmeriaefolium şi îl preferă în detrimentul celorlalte plante.

Mai mult decât atât, cercetătorii au observat că, cu cât hrana e mai iute, cu atât aceste mici animale o consumă mai cu poftă.

Nu este vorba însă de un comportament masochist, ci de o similaritate genetică cu păsările care fac ca scorpiile de pădure să nu simtă durere. S-a găsit că au o mutaţie în proteina TRPV1, care este cunoscută drept receptorul capsaicinei. Această mutaţie scade sensibilitatea la substanţă, ceea ce face ca ardeii iuţi să fie consumaţi fără probleme.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un caz medical unic arată pericolele ardeilor iuţi: un bărbat a ajuns la spital după ce a consumat cel mai picant ardei iute din lume

Cum te ajută ardeiul iute să trăieşti mai mult

Cel mai scump ardei iute din lume este cultivat lângă Timişoara

10 motive pentru care este foarte bine să consumi ardei iute

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase