Home » Natură » Ultimul supravieţuitor al unui trib izolat din Amazon a fost surpins în imagini

Ultimul supravieţuitor al unui trib izolat din Amazon a fost surpins în imagini

Publicat: 25.07.2018
Autorităţile braziliene au publicat imagini cu ultimul membru al unui trib indigen din pădurile amazoniene.

Videoclipul ce a fost înregistrat, de la distanţă, de un grup de muncitori, îl arată pe bârbat a cărui vârstă a fost estimată la 50 de ani în timp ce dă cu un topor într-un arbore. Conform TechTimes, poreclit „omul din gaură” se crede că bărbatul ar fi ultimul supravieţuitor al tribului său după ce crescătorii de vite au omorât ceilalţi membrii în 1995. 

Altair Algayer, coordonatorul regional al organizaţiei FUNAI, susţine că bărbatul este „într-o stare de sănătate bună”. Utilizează arcul cu săgeţi pentru a vâna porci sălbatici, maimuţe, păsări şi întreţine o plantaţie de papaya şi porumb. 

„Omul din gaură” şi-a primit porecla deoarece sapă găuri extrem de mari unde aşează capcane pentru a-şi prinde prada. Se crede că bărbatul a supravieţuit atacului unui grup de fermieri din 1995. Deşi organizaţia a încercat să ia legătura cu bărbatul, el a tras cu săgeţi în unul dintre muncitori. 

Din 2005, FUNAI a decis oprirea contactului cu bărbatul, însă i-a fost mărit spaţiul la 3.000 de hectare. Guvernul brazilian a creat rezervaţia din Tanaru în 2015, în special pentru a proteja triburile izolate din zonă. Autorităţile consideră că există 113 triburi izolate în pădurile amazoniene din Brazilia, 27 dintre ele fiind deja confirmate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase