Home » Natură » Acesta este locul din România unde animalele fără nicio şansă devin campioane

Acesta este locul din România unde animalele fără nicio şansă devin campioane

Acesta este locul din România unde animalele fără nicio şansă devin campioane
Publicat: 07.08.2018
Refugiul Caii Lupilor, din Şieu Sfântu, judeţul Bistriţa-Năsăud, este locul unde animalele bolnave, cărora nimeni nu le-ar da nicio şansă, sunt salvate şi devin campioane. La rândul lor, salvează sufletele celor care ajung aici, îi învaţă că nimic nu e mai important ca liniştea şi libertatea.
Simi şi Ioana Crăciun, doi tineri din Bistriţa-Năsăud, s-au mutat în urmă cu câţiva ani într-un refugiu, unde timpul nu se mai măsoară în ore, pentru că fac doar ceea ce le place, departe de agitaţie, de probleme şi termene limită. Animalele salvate de ei şi turiştii care le trec pragul au parte, cu toţii de un loc unic, unde parcă timpul nu se mişcă, la 25 de kilometri de Bistriţa, la Şieu Sfântu.
Primul care te întâmpină la Refugiul Caii Lupilor este Scooby, un dog german uriaş, curios şi prietenos, cu statura impunătoare. Merge greu şi strâmb, dar e vesel, aşa că Scooby îi atrage atenţia vizitatorului încă din primele secunde că este la Refugiul Caii Lupilor – locul unde animalele sunt salvate.
 
„Noi, aici, la Caii Lupilor, nu recuperăm numai cai, recuperăm şi alte animale. Scooby este unul dintre ele. Merge aşa de rău şi strâmb pentru că a fost foarte bolnav. Are o tijă de metal care îi susţine coloana, iar medicul veterinar ne-a spus că este posibil să nu mai meargă niciodată, dar merge, se joacă, este bine. Este un membru important al familiei”, spune Simi, cel care a deschis în urmă cu aproape 15 ani ani Refugiul Caii Lupilor. Aici îşi găsesc liniştea zeci de cai aflaţi la un pas de a fi eutanasiaţi pentru că „nu sunt buni de nimic”.
 
Cu răbdare, dragoste şi calm Simi şi Ioana Crăciun au reuşit să îi recupereze şi, din caii abandonaţi, aruncaţi de-a dreptul, a reuşit să scoată campioni.
 
Continuarea şi Galeria Foto pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase