Home » Natură » Cât costă operele de artă făcute de un urs panda

Cât costă operele de artă făcute de un urs panda

Cât costă operele de artă făcute de un urs panda
Publicat: 30.08.2018
Ursul panda Yang Yang, de la Grădina Zoologică din Viena, a învăţat să picteze cu o pensulă de bambus şi a devenit, în scurt timp, un ”artist” extreme de prolific. Cele peste 100 de tablouri ieşite penelul ursoaicei au fost scoase la licitaţie pe siteul grădinii zoologice. Lucrările au ajuns deja să coste în jur de 500 de euro.

Faptul că „picturile” femelei care a născut doi pui în 2016 amintesc de primele încercări artistice ale unui copil i-a făcut pe vienezi să spere că astfel vor putea să adune banii necesari pentru publicarea unui volum care spune povestea urşilor de la Grădina Zoologică din Schönbrunn, de la negocierile din China pentru perechea Yang Yang şi Long Hui până la naşterea puilor Fu Feng şi Fu Ban, al căror prim an la Viena a fost relatat pe un blog special de specialiştii grădinii zoologice, scrie Gândul

Nu mai puţin de 100 de tablouri ieşite de sub pensula de bambus mânuită de Yang Yang, o femelă panda, sunt oferite publicului pe site-ul Grădinii Zoologice din Viena pentru preţuri care ajung la 490 de euro fiecare. „Lucrările” sunt însoţite de certificate de autenticitate care confirmă originea semnelor de pe planşe.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase