Home » Natură » Cum arată puiul de tamarin născut la Zoo Oradea. Specie pe cale de dispariţie

Cum arată puiul de tamarin născut la Zoo Oradea. Specie pe cale de dispariţie

Cum arată puiul de tamarin născut la Zoo Oradea. Specie pe cale de dispariţie
Publicat: 02.09.2018
Un pui de tamarin cu creastă, specie de maimuţă pe cale de dispariţie, s-a născut la Grădina Zoologică din Oradea, dintr-o familie de tamarini adusă din Viena, în urma unei donaţii, în mai 2016.
Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, instituţie care are în subordine Grădina Zoologică, au declarat, joi, că puiul şi mama sa sunt supravegheaţi îndeaproape de tată, care simte o ameninţare atunci când cineva îi invadează teritoriul.
 
„Un pui de tamarin cu creastă este cel mai tânăr animăluţ de la Zoo Oradea, acesta venind pe lume în urmă cu aproximativ o lună şi încă nu i s-a pus niciun nume deoarece nu se ştie dacă este mascul sau femelă. Micuţul face parte dintr-o specie de maimuţe ameninţată cu dispariţia, în prezent, în lume, mai existând sub 6.000 de exemplare, din cauza defrişărilor din pădurile ecuatoriale. Familia de tamarini cu creastă (Sanguinus Oedipus) a ajuns la Zoo Oradea în luna mai 2016, venind de la Viena, în urma unei donaţii. Masculul are şase ani, iar femela cinci şi au devenit pentru prima dată părinţi în urmă cu aproximativ o lună, iar de atunci, mama este mereu cu puiul în cârcă, el nu se dezlipeşte din spatele celei care i-a dat viaţă. Ei sunt supravegheaţi îndeaproape de tată, care simte o ameninţare atunci când cineva îi invadează teritoriul”, au spus sursele citate.
 
Vezi continuarea pe Gândul
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase