Home » Natură » Anunţul Ministerului Educaţiei după greşelile din manualul de biologie

Anunţul Ministerului Educaţiei după greşelile din manualul de biologie

Anunţul Ministerului Educaţiei după greşelile din manualul de biologie
Publicat: 05.09.2018
Ministerul Educaţiei precizează, după greşelile apărute în manualele de biologie pentru clasa a VI-a, că la nivelul instituţiei a fost constituită o comisie de cercetare pentru a stabili persoanele responsabile de situaţia creată, precizând că în şcoli va fi realizată şi trimisă o erată tipărită.

„Având în vedere greşelile sesizate în cele două manuale şcolare aferente disciplinei de BIOLOGIE (clasa a VI-a), Ministerul Educaţiei Naţionale aduce următoarele clarificări: Variantele digitale corectate ale acestor două manuale şcolare vor fi postate pe platforma manuale.edu.ro, cu celeritate, astfel încât să poată fi utilizate de elevi şi profesori din prima zi de şcoală. Totodată, va fi realizată şi trimisă în şcoli o erată tipărită. La nivelul MEN, a fost constituită o Comisie de cercetare pentru a stabili persoanele responsabile de situaţia creată, instituţia urmând a lua ulterior măsurile legale ce se impun”, a transmis Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ministerul precizează că în baza contractului subsecvent semnat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Editura Didactica şi Pedagogică S.A., EDP s-a obligat să „realizeze cu profesionalism obligaţiile asumate în conformitate cu standardele de editare şi tipografice în vigoare, specifice manualelor şcolare, respectiv să asigure protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, tehnoredactarea, conceptul grafic, verificarea de formă şi conţinut, realizarea manualelor digitale, inclusiv interactive, reproducerea în format tipărit şi electronic, editarea manualelor, traducerea în limbile minorităţilor naţionale şi livrarea manualelor la sediile Inspectoratelor Şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti”.

„Totodată, potrivit contractului de prestări servicii încheiat de CNEE cu evaluatorii şi în conformitate cu angajamentul individual, evaluatorii îşi asumă responsabilitatea pentru calitatea activităţii desfăşurate. Aceeaşi responsabilitate a fost asumată şi de avizatorul ştiinţific. Pentru evitarea unor astfel de situaţii regretabile, procedura de realizare a manualelor şcolare va fi revizuită şi îmbunătăţită, inclusiv prin introducerea unei etape suplimentare de verificare a variantelor finale ale manualelor şcolare, la nivelul inspectoratelor şcolare, prin inspectorii de specialitate”, potrivit sursei citate.

Ministerul Educaţiei Naţionale mai arată că a întreprins, până în prezent, toate demersurile şi a respectat toate procedurile aplicabile pentru a asigura manuale şcolare la începutul anului şcolar 2018-2019.

Una dintre greşelile care apar în manualul de biologie este la capitolul legat de inimă şi ficat, unde organele sunt reprezentate greşit.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase