Home » Natură » Uraganul Florence ameninţă coasta Statelor Unite – LIVE VIDEO

Uraganul Florence ameninţă coasta Statelor Unite – LIVE VIDEO

Uraganul Florence ameninţă coasta Statelor Unite – LIVE VIDEO
Publicat: 12.09.2018
Comunităţile din zona litoralului statelor americane Carolina de Nord şi Carolina de Sud au fost evacuate miercuri din cauza uraganului Florence care ameninţă cu valuri şi inundaţii puternice, acesata fiind una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii zeci de ani din zonă, relatează Reuters.

Viteza vântului poate ajunge până la 215 km pe oră şi are o traiectorie care indică va lovi în plin coasta de sud a statului Carolina de Nord, până vineri, atransmis Centrul Naţional pentru Uragane, potrivit Mediafax.

Actualizările previziunilor NHC au arătat că furtuna persistă în apropierea coastei, ducând zile de ploi abundente care ar putea provoca inundaţii puternice interioare din Carolina de Sud, unde în unele zone ar putea ajunge până la 40 de metri de ploaie în Virginia.

„Această furtună este mare şi violentă”, a declarat miercuri guvernatorul din Carolina de Nord Roy Cooper la emisiunea „Today” de la NBC. „Inundarea este un risc semnificativ aici şi, adesea, atunci când există inundaţii, cei care-şi pot permite cel mai puţin sunt cei mai greu loviţi”, a declarat acesta.

Mai mult de un milion de persoane au fost rugate să evacueze coasta celor trei state, în timp ce campusurile universitare, şcolile şi fabricile au fost închise.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase