Home » Natură » În judeţul Gorj, pomii au înflorit a două oară – FOTO

În judeţul Gorj, pomii au înflorit a două oară – FOTO

Publicat: 15.09.2018
Pomii din mai multe localităţi din judeţul Gorj sunt plini de flori, la jumătatea lunii septembrie. Localnicii susţin că este un fenomen neobişnuit pentru această perioadă şi prevesteşte o toamnă lungă.

În localitatea Pojogeni, din judeţul Gorj, printre merii care au fructele coapte, gata de cules, sunt şi pomi care, la jumătatea lunii septembrie, au înflorit, scrie Mediafax.

Localnicii au fost uimiţi când au văzut că vişinii au început să înflorească.

„Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, în perioada aceasta. Este semn că va fi o toamnă lungă, aşa se spunea din bătrâni. Eu am 49 de ani, dar aşa ceva nu am mai văzut. Este ciudat, când toată lumea culege via să vezi pomii înfloriţi”, a declarat un localnic.

Specialiştii susţin că fenomenul are loc din cauza schimbărilor climatice.

La Bălăneşti, şi prunii au înflorit.

„La pomii fructiferi, la vişini şi la pruni, am găsit şi la noi, la Târgu-Jiu, la Bălăneşti, această situaţie. Este această situaţie, în primul rând, din cauza lipsei de producţie din anul în curs, acolo unde nu a fost producţie, cu toate că eu am văzut şi acolo unde a fost producţie. În al doilea rând sunt condiţiile excelente de climă, adică foarte multă apă, căldură, ale peridiocităţii de rodire. Nu este un fenomen îmbucurător pentru un pomicultor, pentru că florile, mugurii aceia care au diferenţiat şi s-au format flori nu vor mai face flori la anul. Vestea este proastă. Nu am urmărit cum este toamna în astfel de situaţii, dar poate să fie şi aşa, o toamnă lungă. Eu vă spun din ce este în carte, în tehnologii. Oricum, fructe nu vor mai face acum, în niciun caz”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Cochină, inginer horticol din comuna Bălăneşti.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase