Home » Natură » Descoperire de excepţie pe fundul Oceanului Pacific: natura cunoscută de om este mai bogată cu o specie

Descoperire de excepţie pe fundul Oceanului Pacific: natura cunoscută de om este mai bogată cu o specie

Descoperire de excepţie pe fundul Oceanului Pacific: natura cunoscută de om este mai bogată cu o specie
Publicat: 22.09.2018
Un studiu publicat recent în jurnalul Bulletin of Marine Science descrie o nouă specie de octocoral găsit în apropierea coastei statului Panama. Specia din genul Thesea a fost descoperită într-un mediu de recif ameninţat, aflat în lumină scăzută pe coasta Hannibal, la 60 de kilometri de Panama, de cercetători de la Smithsonian Tropical Research Institute din Panama (STRI) şi de la Centro de Investigación en Ciencias del Mar y Limnología (CIMAR) de la Universitatea Costa Rica.

Noua specie a fost numită Thesea dalioi, fiind stabilită prin compararea trăsăturilor fizice, precum grosimea ramurilor şi culoarea de un roşu aprins, cu singura altă specie din acest gen aflată în estul Pacificului, anume Thesea variabilis.

Zona face parte din Coiba National Park şi este un sit aflat în patrimoniul UNESCO, fiind o regiune de coastă cu o biodiversitate care abia recent a început să fie scoasă la iveală, scrie Science Daily.

„După doar două expediţii cu submersibile la adâncimi de 300 de metri, am identificat 17 specii de octocorali, inclusiv descoperirea şi descrierea a trei specii noi”, a precizat Hector M. Guzman, ecolog la STRI şi unul dintre autorii studiului.

Ecosistemul din care face parte şi specia cea mai recent descrisă este unul fragil cu o mare diversitate de corali, alge şi spongieri. Mai mult, de obicei sunt neglijate în politicile şi demersurile de conservare pentru că sunt greu accesibile. „Studiul de faţă ar trebui să ofere baza pentru studiile viitoare asupra genului şi să aducă contribuţii la diversitatea şi distribuţia octocoralilor din această zonă a estului Oceanului Pacific”, a precizat Odalisca Breedy, cercetătoare la CIMAR şi una dintre autoarele studiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Recifurile de coral se reabilitează mai bine decât se aşteptau cercetătorii – FOTO

De ce coralul roşu poate supravieţui timp de 500 de ani?

Coralii sunt mai rezistenţi la schimbarea climatică decât s-a crezut anterior. ”Acest studiu va surprinde multă lume”

Din misterele Terrei: au fost descoperiţi corali în zone în care nu se credea că aceştia pot trăi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase