Home » Natură » Spectacol în Parcul Naţional Yellowstone. Un izvor termal erupe pentru a patra oară în 60 de ani

Spectacol în Parcul Naţional Yellowstone. Un izvor termal erupe pentru a patra oară în 60 de ani

Spectacol în Parcul Naţional Yellowstone. Un izvor termal erupe pentru a patra oară în 60 de ani
Publicat: 21.09.2018
Un izvor termal de lângă gheizerul Old Faithful din Parcul Naţional Yellowstone a erupt pentru a patra oară în ultimii 60 de ani, a declarat joi un oficial al parcului, relatează The Associated Press.

Izvorul Ear Spring de pe dealul Geyserelor din Yellowstone a trecut de la starea de inactiv la cea de erupţie aruncând aburi şi apă între înălţimea de 6 şi 9 metri, o înălţime care nu s-a mai înregistrat din anul 1957, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Neal Herbert. De atunci, a continuat să izbucnească la o înălţime aproape constantă de aproximativ jumătate de metru, a spus acesta.

Ear Spring, denumit aşa datorită asemănării cu forma unei urechi umane, este unul dintre zecile de gheizere, bazine şi izvoare termale din Bazinul Geyserelor din Parcul Naţional Yellowstone, fiind una dintre principalele atracţiile ale parcului, care includ popularul Old Faithful. Ultima erupţie a avut loc în 2004.

Erupţia vine după câteva zile de activitate termală în bazinul Geyserelor, chiar peste râul Firehole de lângă Old Faithful.

Activitatea include noi orificii de erupţie şi fisuri de suprafaţă şi a determinat oficialii parcului să închidă un trotuar din bazinul Geyserului Superior pentru a preveni rănirea oamenilor prin împrăştierea apei fierbinţi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase