Home » Natură » Urşii polari ar putea rămâne fără hrană din cauza schimbărilor climatice

Urşii polari ar putea rămâne fără hrană din cauza schimbărilor climatice

Urşii polari ar putea rămâne fără hrană din cauza schimbărilor climatice
Publicat: 15.10.2018
Urşii polari vor rămâne, în următoarele zeci de ani, fără sursa de hrană ce i-a ţinut în viaţă timp de mii de ani, iar cauza o reprezintă schimbările climatice.

Atunci când temperaturile au crescut, în trecut, la Polul Nord şi au topit stratul de gheaţă de pe suprafaţa apei, creaturile au supravieţuit prin consumarea carcaselor de balenă, până când gheaţa s-a format din nou şi au revenit la vânarea focilor, scrie Independent

„Dacă nivelul de gheaţă şi temperaturile vor creşte, habitatul urşilor polari va suferi modificări nemaivăzute în ultimul milion de ani”, a declarat dr. Kristina Lidre, biolog marin din cadrul Universităţii din Washington. ”Rapiditatea evenimentului nu ne va permite să realizăm predicţii pe baza evenimentelor istorice”, a adăugat ea. 

Specialiştii se aşteaptă ca vara anului 2040 de la Polul Nord să fie lipsită de gheaţă. Urşii polari au nevoie de gheaţă deoarece este o platformă de pe care vânează foci. Dacă temperaturile vor trece de pragul de 2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, urşii polari nu se vor putea baza pe carcase de balenă pentru a supravieţui, spune dr. Laidre. „Schimbările climatice sunt prea rapide, iar carcasele mult prea puţine”, a declarat Laidre. 

Conform descoperirilor, opt carcase de balene pot asigura hrana a 1.000 de urşi polari în perioada lunilor de vară. Însă, în unele zone, populaţia de balene este foarte redusă, precum insula Svalbard. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase