Home » Natură » Noua Zeelandă a desemnat un porumbel beţiv pasărea anului 2018. „Este parte din farmecul lui”

Noua Zeelandă a desemnat un porumbel beţiv pasărea anului 2018. „Este parte din farmecul lui”

Noua Zeelandă a desemnat un porumbel beţiv pasărea anului 2018. „Este parte din farmecul lui”
Publicat: 16.10.2018
Noua Zeelandă a încoronat pasărea anului 2018 un porumbel, fiind cunoscut pentru faptul că „bea cam mult, este neîndemânatic şi amuzant”, spun organizatorii.

Kereru sau porumbelul zeelandez are o pasiune pentru fructele fermentate, ce conţin desigur alcool. Conform BBC, înseamnă că păsările sunt în mare parte bete, cad deseori din copaci şi sunt neîndemânatice. 

„Sunt cunoscute deseori ca fiind neîndemânatice şi amuzante”, a declarat Megan Hubscher, din cadrul grupului de conservare ce organizează anual competiţia. Păsările se hrănesc cu fructe, iar în funcţie de sezon, aceste fructe pot fi fermentate, aşadar păsările se ameţesc. 

„Sunt nenumărate videoclipuri cu kekeru bete. Este parte din farmecul lor, sunt păsări uimitoare”, a adăugat Hubscher. Deşi populaţia de kereru nu este în pericol, activiştii de mediu au urtilizat-o în cadrul campaniei actuale pentru a atrage atenţia asupra altor specii ce sunt mai puţin norocoase. „Aproximativ 80% dintre speciile de păsări din Noua Zeelandă sunt în pericol de dispariţie”, a adăugat ea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase