Home » Natură » Cum ”respiră” pădurea? Un videoclip prezintă un fenomen straniu din Canada – VIDEO

Cum ”respiră” pădurea? Un videoclip prezintă un fenomen straniu din Canada – VIDEO

Cum ”respiră” pădurea? Un videoclip prezintă un fenomen straniu din Canada – VIDEO
Publicat: 27.10.2018
Într-un videoclip recent realizat în pădurea Sacre-Coeur, din Quebec (Canada), pare că pământul respiră. Însă nu este vorba despre un cutremur, nici despre o zeitate a pădurii.

Adevărata explicaţie din spatele imaginilor stranii are la bază vântul, conform Live Science. „În timpul ploii sau a unei furtuni de vânt, pământul se îmbibă, iar coeziunea dintre pământ şi rădăcinile se pierde”, a declarat Mark Vanderwouw, specialist în arbori din cadrul Shady Lane Expert Tree Care, Canada. 

Deşi fenomenul nu are la bază o sursă înfricoşătoare sau ciudată, reprezintă ciocnirea dintre elementele naturii: vântul împotriva rădăcinilor.  Vanderwoue a adăugat că dacă viteza vântului s-ar fi intensificat, rădăcinile arborilor ar fi cedat. 

Chiar dacă videoclipul nu prezintă o pădure ce „respiră”, nu trebuie să uităm că arborii chiar respiră, prin înlocuirea dioxidului de carbon din atmosferă cu oxigen în cadrul procesului de fotosinteză. De asemenea şi solul respiră, acest lucru se produce cu ajutorul micilor microbi ce trăiesc în subteran ce consumă dioxidul de carbon din rădăcini sau frunze moarte şi apoi îl elimină înapoi în aer. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase