Home » Natură » Animalele aflate în pericol de dispariţie, expuse pe străzile din Bucureşti

Animalele aflate în pericol de dispariţie, expuse pe străzile din Bucureşti

Animalele aflate în pericol de dispariţie, expuse pe străzile din Bucureşti
Publicat: 22.11.2018
Postul BBC Earth a adus cinci dintre animalele aflate în pericol de dispariţie de pe planetă pe străzile din Bucureşti, sub formă de statui, care au fost dezvelite de vedete autohtone, pentru a marca lansarea documentarului "Dinastii", arată un comunicat.

Seria de documentare îşi propune să urmărească „poveşti intime şi puternice despre familii, lideri şi eroi luptând pentru supravieţuire”, spun reprezentanţii reţelei de televiziune într-un comunicat de presă.

Statuile animalelor reprezentate în serie au fost plasate în spaţii diferite din Bucureşti, în Piaţa Romană, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Universităţii, Hanul lui Manuc şi Piaţa Charles de Gaulle. Cimpanzeul, pinguinul imperial, câinele sălbatic african, leul şi tigrul au fost dezvăluite de vedete locale precum Dana Rogoz şi Cosmin Tudoran.

Tot cu ocazia lansării documentarului, BBC Earth a organizat o proiecţie pentru presă a primului episod, avându-l ca invitat de onoare pe Simon Blakeney – producătorul episodului „Leii”. Blakeney a lucrat pentru BBC Studios, Departamentul de Istorie Naturală, mai bine de 12 ani.

Seria „Dinastii” vizează un nou tip de documentar de istorie naturală, spun producătorii. Primul episod are premiera astăzi, 22 noiembrie, de la ora 23:00. Episodul are în centru viaţa unui grup de cimpanzei din Senegal şi se concentrează, în principal, pe lupta pentru supremaţia în grup.

„Cinci episoade despre cinci dintre cele mai cunoscute şi periclitate animale de pe planetă. Nu a mai fost prezentat niciodată un documentar cu povestiri atât de puternice – despre familii, lideri şi eroi. Nicio altă serie de referinţă nu a mai oferit telespectatorilor posibilitatea să urmărească vieţile animalelor atât de aproape, permiţându-le să observe cum luptă în condiţii potrivnice pentru supravieţuire şi pentru viitorul familiilor din care fac parte”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase