Home » Natură » Un bou din Australia a devenit faimos datorită mărimii sale – VIDEO

Un bou din Australia a devenit faimos datorită mărimii sale – VIDEO

Un bou din Australia a devenit faimos datorită mărimii sale – VIDEO
Publicat: 03.12.2018
Recent, un bou din Australia a devenit faimos pe internet datorită mărimii sale. Animalul, în vârstă de şapte ani, are o greutate de 1.400 de kilograme şi aproape 2 metri înălţime.

Boul din Australia, numit Knickers, poate fi recunoscător pentru mărimea sa deoarece acest lucru l-ar fi scăpat de abator, după cum scrie Live Science.

Geoff Pearson, unul dintre angajaţii abatorului, i-a spus proprietarului lui Knickers că animalul este mult prea mare pentru echipamentele lor de măcelărit.

Min Du, profesor de biologie din cadrul Universităţii de Stat din Washington, a afirmat că hormonii de creştere ar fi putut provoca o dezvoltare atât de exagerată a animalui. „Poate fi vorba de o anumită mutaţie sau de o problemă apărută la nivelul hormonilor de creştere”, a declarat Du.

 

Deşi nu l-a văzut niciodată pe Knickers, profesorul spune că ar paria pe o problemă legată de secretarea unei cantităţi mari de hormoni de creştere pe când animalul avea doar 2-3 ani.

Knickers nu este, însă, cea mai mare bovină din lume. Titlul aparţine unui alt bou numit Bellino, ce are o înălţime de 2,02 metri şi trăieşte în Italia.

Proprietarul lui Knickers a afirmat că boul îşi va petrece restul zilelor pe păşunile din vestul Australiei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce rumegă vaca?

Vaci mari cât elefanţii ar putea hoinări, în curând, prin Europa

Cele mai interesante tradiţii româneşti: „boul înstruţat” şi alte obiceiuri populare

De ce taurii se înfurie la vederea culorii roşii?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase