Home » Natură » Nike, şarpele infestat cu peste 500 de căpuşe, are noi probleme

Nike, şarpele infestat cu peste 500 de căpuşe, are noi probleme

Publicat: 16.01.2019
Pitonul acoperit de căpuşe era aproape de nerecunoscut după ce a fost găsit săptămâna trecută, într-o piscină din Australia. Tot corpul reptilei – chiar şi faţa – era acoperit de căpuşe, care semănau cu nişte „pietricele”.

Medicii veterinari au scos în total 511 căpuşe din pielea creaturii, scrie Mediafax. „Încă se mai află căpuşe tinere sub piele. Vom fi nevoiţi să folosim medicamente pentru a le elimina,” au scris într-o postare pe Facebook, Tony şi Brooke Harrison, de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.

Spitalul a dezvăluit, în weekend, că şarpele, numit acum „Nike”, suferea de o infecţie care a contribuit la starea lui slăbită, acesta neavând puterea de a se împotrivi căpuşelor. Nike suferă acum de anemie – o lipsă a celulelor roşii din organism. De obicei, când un şarpe observă un parazit pe pielea sa, acesta încearcă să îl îndepărteze.

„Şerpii sunt capabili să îi extragă dar dintr-un motiv anume, Nike nu a putut,” a declarat Pyne. „Dacă aceştia sunt slăbiţi, nu mai au puterea să extragă paraziţii.”

Specialiştii în animale sălbatice speră ca Nike să se facă bine, cu toate că „pericolul încă nu a trecut”.

Citeşte continuarea şi vezi mai multe imagini pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase