Home » Natură » Galaxie sau testicule? Imaginea uimitoare realizată de un savant – FOTO

Galaxie sau testicule? Imaginea uimitoare realizată de un savant – FOTO

Publicat: 24.02.2019
O fotografie care nu pare din această lume, publicată recent pe Twitter, seamănă cu o galaxie plină cu stele luminoasă învelită într-o nebuloasă colorată. Dar în realitate, este o imagine fluorescentă din interiorul organului sexual masculin al unei muşte.

Imaginea a fost realizată de biologul Ben Walsh, doctorand la Department of Evolution, Ecology and Behaviour din cadrul University of Liverpool din Marea Britanie. A folosit un colorant fluorescent pentru a scoate în evidenţă structura organului genital, pe care l-a fotografiat printr-un microscop folosind camera de la smartphone-ul său, scrie Live Science.

Walsh a comentat şi că structura galbenă reprezintă peretele de ţesut al testiculelor. „Norii albaştri care ies din ei în mai multe puncte reprezintă sperma – în anumite locuri, se pot vedea pachete de spermă şi chiar capete individuale”, a precizat cercetătorul într-un mail pentru Live Science.

Întinse, testiculele măsoară circa 2 milimetri, iar dimensiunea mare rămâne un mister.

Credit: Twitter/Ben Walsh

Fotografia face parte dintr-un demers al cercetătorului de a investiga modul în care schimbările climatice afectează fertilitatea, fiind coautorul unui studiu recent care explorează impacturile temperaturilor extreme asupra reproducerii animalelor, plantelor şi ciupercilor.

Studiul său actual care implică muştele – care a dus la imaginea de pe Twitter – examinează modul în care temperatura afectează capacitatea masculilor de a produce spermă. „Prin disecarea testiculelor muştei Drosophila melanogaster şi colorarea lor cu o substanţă fluorescentă, putem vedea sperma din organ, ceea ce ne permite să numărăm numărul de spermatozoizi în anumite etape ale spermatogenezei”, a explicat Walsh. Acest lucru ar scoate la iveală factorii care ar tulbura producţia normală de spermă la muşte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce bărbaţii au penisuri mari dar testicule mici?

De ce loviturile în testicule provoacă dureri abdominale?

Modul în care o gamă variată de produse, de la aţa dentară la mobilier, ne afectează sănătatea din cauza chimicalelor conţinute

Tot ce trebuie să ştii despre sistemul reproducător: funcţii şi afecţiuni

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase