Home » Natură » ”Dragonul ce scuipă foc” observat pe cerul din Islanda

”Dragonul ce scuipă foc” observat pe cerul din Islanda

”Dragonul ce scuipă foc” observat pe cerul din Islanda
Publicat: 22.02.2019
O imagine impresionantă cu aurora boreală a fost realizată în Islanda. „Dragonul ce scuipă foc”, după cum a fost denumită fotografia, a fost publicată de către NASA şi o prezintă pe mama fotografului în timp ce se uită spre creatura mitologică.

Lumina verde pare să înfăţişeze întregul corp al unui dragon ce se întinde pe cer. Luminile nordice sau aurorele boreale sunt create de particule încărcate electric de către Soare ce se lovesc de atmosfera Pământului.

Dragonul pare că-şi îndreaptă capul spre stânga, scrie Mail Online. De asemenea, o lumină cu nuanţe de mov ajută la definirea conturului creaturii. „Aţi văzut vreodată un dragon pe cer?”, a întrebat un purtător de cuvânt al NASA. „Deşi dragonii nu sunt reali, o auroră boreală de pe cerul din Islanda are forma creaturii mitologice. Această auroră a fost provocată de către o gaură în corona solară ce a eliminat particule încărcate într-o furtună solară. Aceasta a dus la modificări ale magnetosferei Pământului”, a adăugat el.

Straniu este că aurora-dragon a apărut pe cer într-o perioadă de activitate scăzută a Soarelui. Puteţi vedea imaginea aici.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce este aurora boreală?

O frumoasă auroră boreală, filmată din cosmos. Imagini spectaculoase

Un finlandez a reuşit să înregistreze sunetul provocat de aurora boreală

Aurora boreală şi răsăritul soarelui, surprinse într-un video impresionant realizat de NASA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase