Home » Natură » Descoperire macabră în Arad: zeci de exemplare de cerbi şi căprioare, găsite moarte

Descoperire macabră în Arad: zeci de exemplare de cerbi şi căprioare, găsite moarte

Descoperire macabră în Arad: zeci de exemplare de cerbi şi căprioare, găsite moarte
Publicat: 14.03.2019
Zeci de exemplare de cerbi şi căprioare au fost găsite moarte pe terenuri agricole din judeţul Arad, iar administratorul unui fond de vânătoare crede că animalele au fost otrăvite de fermierii care au aruncat cu substanţe pentru combaterea şoarecilor. În acest caz, Poliţia Arad face cercetări.

Administratorul Fondului de Vânătoare Pereg, Alexandru Must, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în ultimele zile, aproximativ 30 de animale, căprioare şi cerbi, au fost descoperite moarte pe terenuri agricole din zonele Pecica şi Pereg.

„Pe fondul de vânătoare Pereg au fost găsite 12 animale moarte, iar pe cel din Pecica, 14, la sfârşitul săptămânii trecute, plus patru sau cinci ieri (n.r. marţi). Noi credem că cineva a dat cu otravă pentru şoareci, animalele au mâncat şi au murit. Astăzi (n.r. miercuri) vom mai merge în teren, pe fondul de vânătoare pentru a face verificări, suntem siguri că vom mai găsi animale moarte. Fermierii, proprietarii de terenuri agricole au dat cu otravă pentru şoareci”, a afirmat Alexandru Must.

De asemenea, vânătorii au depus o plângere la Inspectoratul de Poliţie Arad şi au alertat Garda de Mediu şi Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV).

Toate animalele găsite moarte au fost transportate la DSV Timiş, pentru analizele toxicologice, astfel încât să fie stabilită cauza exactă a morţii. Totodată, în acest caz, şi Poliţia Arad face verificări.

„Au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii animalelor. În funcţie de rezultatul buletinului de analiză, se vor lua măsurile legale care se impun”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga.

Potrivit administratorului Fondului de Vânătoare Pereg, pagubele sunt uriaşe ca urmare a morţii celor 30 de căprioare şi cerbi, în condiţiile în care în extrasezon un exemplar de cerb este evaluat la 5.000 de euro, iar unul de căprioară la 4.000 de euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase