Home » Natură » Bovinele, ameninţate de turbinele eoliene şi panourile solare

Bovinele, ameninţate de turbinele eoliene şi panourile solare

Bovinele, ameninţate de turbinele eoliene şi panourile solare
Publicat: 01.04.2019
În ultimii ani, fermierii de bovine din provincia Bretania, din Franţa, au pierdut sute de vaci a căror moarte a rămas un mister. Un factor important poate fi însă reprezentat de instalarea panourilor solare şi a turbinelor eoliene.

După ce s-au efectuat diverse teste pe terenurile fermierilor, aceştia susţin acum că panourile solare şi turbinele eoliene din zonă eliberează prea multă energie electrică în pământ, care le ucide încet animalele.

Deşi au fost raportate morţi misterioase de bovine în diferite părţi ale Bretaniei, situaţia este deosebit de gravă în Cote-d’Amour, unde mai mulţi fermieri au suferit sute de pierderi. Potrivit agricultorului local Patrick Le Nechet, bovinele sale au început să piardă în greutate în urmă cu câţiva ani şi multe dintre ele au murit. Cel mai ciudat lucru este că animalele nu păreau să sufere de boli şi medicii veterinari nu puteau explica cauza morţii. După ce a efectuat propria investigaţie, Le Nechet a concluzionat că decesele misterioase au început să apară aproximativ în aceeaşi perioadă în care a apărut o instalaţie fotovoltaică în zonă.

„Vacile au început să piardă în greutate şi 120 dintre ele au murit în ultimii cinci ani”, a declarat Le Nechet pentru publicaţia Europe1. „Este inexplicabil, nici măcar medicii veterinari nu ştiu ce să facă”.

După ce a început să suspecteze că panourile solare din apropierea fermei lui pot fi cauza morţilor misterioase ale bovinelor sale, Patrick Le Nechet a efectuat teste pe pământul lui şi a constatat că există curent electric de peste un volt atât în sol, cât şi în apă , de trei ori peste pragul acceptat pentru animale.

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase