Home » Natură » Măreţia naturii din Rusia, vedetă la Antipa

Măreţia naturii din Rusia, vedetă la Antipa

Măreţia naturii din Rusia, vedetă la Antipa
Publicat: 02.04.2019
O serie de instantanee care surprind natura, dar şi impactul omului asupra ecosistemelor este prezentată începând de joi la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa” din Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” programează vernisajul joi, de la ora 18.30. Expoziţia de fotografie „3#Rusia – file din natură” este organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din România şi Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Un număr de 80 de fotografii dezvăluie măreţia naturii din ţara cu cea mai mare suprafaţă de pe glob, Rusia. Sunt surprinse atât maiestuoase animale sălbatice, tradiţiile minorităţilor, ale popoarelor indigene, dar şi dramaticul impact al omului asupra ecosistemelor.

Secţiunea „Lumea în mâinile noastre” invită astfel, la reflecţie.

„Impactul emoţional este puternic atunci când vedem cum vieţuitoarele îşi caută disperate locul, alungate de acţiunile barbare ale omului. Fie că este vorba despre fotografia unei vulpi care îşi face vizuina între două containere, de cei 120 de ursuleţi salvaţi, hrăniţi artificial şi redaţi sălbăticiei sau de lupta unui temerar pentru viaţa animalelor cuprinse de incendiile provocate pe câmpuri, poveştile sunt sensibile”, spun organizatorii. Fotografia „După zbor” spune istoria unui pui de urs, abandonat pe aerodromul Orlovka din regiunea Tver, care a fost găsit dormind pe pistă. Ursuleţul Mansour a fost adoptat de piloţi, găsindu-şi locul într-o mare familie iubitoare.

Vernisajul va avea loc în prezenţa lui Ilia Gurov, director general al Societăţii Geografice Ruse, a Alionei Zatonskikh, director de organizare şi protocol al Societăţii Geografice Ruse, a Nataliei Muzhennikova, director al Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din România, a lui Igor Iniushkin, ministru-consilier la Ambasada Federaţiei Ruse în România, şi a lui Luis Ovidiu Popa, director general al Muzeului Antipa.

Cu această ocazie se va semna oficial acordul de parteneriat între Muzeul Antipa şi Societatea Geografică Rusă, al cărui scop este promovarea de acţiuni ştiinţifice şi culturale comune, precum şi schimbul de informaţii, experienţă şi cunoştinţe în domeniul cercetării în geografie şi ştiinţele naturii.

Participanţii la ceremonia de deschidere se vor bucura de un moment artistic oferit de tineri din cadrul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din România, urmat de o degustare de produse tradiţionale ruseşti.

Intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziţia va face parte din circuitul de vizitare până pe data de 12 mai.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase