Home » Natură » Primul urs panda roşu din România

Primul urs panda roşu din România

Publicat: 09.04.2019
O femelă de urs panda roşu, exemplar unic în România, a ajuns la Grădina Zoologică din Braşov, autorităţile anunţând că se fac demersuri pentru a aduce şi un mascul pentru a forma o pereche, potrivit Mediafax.

Ursoaica panda roşie a ajuns, sâmbătă, la Grădina Zoologică Braşov iar transportul s-a făcut fără probleme. Potrivit autorităţilor, ea a fost adusă de la Zoo Kolmarden, Suedia.

”După un transport fără probleme, femela de panda roşu primită de la Zoo Kolmarden (Suedia) a ajuns în noul ei amplasament de la Grădina Zoologică Braşov.


Acest exemplar, unic în România, face parte din programul de reproducere şi conservare coordonat la nivel european de EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor), urmând ca în urma indicaţiilor coordonatorului acestui program, să aducem şi un mascul în vederea formării unei perechi reproducătoare”, a transmis Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov.

Ursul panda roşu este, în prezent, într-o perioadă de carantină şi de adaptare, după care, în funcţie de recomandările medicului veterinar, va putea fi văzută de către vizitatorii Grădinii Zoologice din Braşov.

Grădină Zoologică din Braşov este situată lângă pădurea şi lacul din Cartierul Noua şi are o suprafaţă de 10 hectare. Ea găzduieşte aproximativ 300 de animale din aproape 70 de specii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase