Home » Natură » Un circ din Germania foloseşte holograme în locul animalelor

Un circ din Germania foloseşte holograme în locul animalelor

Un circ din Germania foloseşte holograme în locul animalelor
Publicat: 09.06.2019
Circul Roncalli a folosit în premieră, în spectacolelor sale, holograme în locul animalelor dresate.

Folosirea animalelor in spectacolele de circ reprezintă o tradiţie îndelung criticată din prisma cruzimii cu care unele animale sunt tratate, în multe state existând legislaţii sau cel puţin proiecte legislative care să interzică show-urile cu animale.

În aceste condiţii, ciricul german Roncalli a depăşit această tradiţie crudă şi, în schimb, a ales să integreze holograme ale acestora în show-urile sale, notează Futurism.

Folosind un proiector tridimensional, acest circ a reuşit să înlocuiască vechile numere cu animale cu ceva la fel de captivant pentru public. Artiştii circului sunt de părere că integrarea în spectacole a numerelor care folosesc noile tehnologii CGI reprezintă singura şansă prin care arta circului poate să mai rămână relevantă şi atractivă în ochii publicului.

Partea tehnică a acestor numere este asigurată de către Optoma, o companie specializată în efecte vizuale. Din fericire pentru animalele care sunt folosite în circuri din întreaga lume, această tehnologie nu ridică riscuri pentru ele. Nu se poate vorbi de accidentarea în timpului spectacolului sau la repetiţii sau de tratamente inumane în afara scenei.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase