Home » Natură » Un galez va intra în cărţile de istorie cu o călătorie de peste 6.000 de kilometri pe jos

Un galez va intra în cărţile de istorie cu o călătorie de peste 6.000 de kilometri pe jos

Un galez va intra în cărţile de istorie cu o călătorie de peste 6.000 de kilometri pe jos
Publicat: 18.08.2019
Un explorator galez a devenit prima persoană care a parcurs singur pe jos întregul traseu al fluviului Yangtze din China, după un traseu care a durat un an.

Ash Dykes, din Old Colwyn, Conwy, şi-a început călătoria pe platoul tibetan în urmă cu un an şi a încheiat-o la începutul acestei săptămâni în apropiere de Shanghai, după ce a parcurs mai mult de 6.000 de kilometri. 

Dykes a afirmat că expediţia sa de-a lungul fluviului va „intra în cărţile de istorie”, potrivit BBC.

Fluviul Yangtze, ce se întinde pe 6.300 km, este al treilea cel mai lung din lume, după Nil şi Amazon, şi cel mai lung care trece printr-o singură ţară.

Călătoria galezului în China nu a fost una uşoară, Dykes a ajuns până la altitudini de 5.100 de metri, a înfruntat viscole şi temperaturi foarte scăzute, dar a trebuit să se păzească şi de animalele sălbatice periculoase.

Călătoria lui va fi şi parte a unui documentar la care lucrează în prezent.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase