Home » Natură » Muzeu subacvatic într-o zonă a Marii Bariere de Corali

Muzeu subacvatic într-o zonă a Marii Bariere de Corali

Muzeu subacvatic într-o zonă a Marii Bariere de Corali
Publicat: 15.09.2019
Un muzeu subacvatic de artă contemporană îşi va deschide porţile în Marea Barieră de Corali, la sfârşitul acestui an, în Australia.

Muzeul este creat de sculptorul scufundător britanic Jason deCaires Taylor, care anterior a realizat în Grenada primul muzeu de sculpturi subacvatice din lume, potrivit Rador.

Sculpturile sale au scopul de a permite regenerarea vieţii marine şi a coralilor şi au scopul de a conştientiza importanţa conservării coralilor. 

Muzeul va fi împărţit în patru site-uri diferite, dintre care primul va primi vizitatori în decembrie 2019. 

Site-urile propuse pentru muzeu sunt în mare parte în Parcul marin al Marii Bariere de Corali, în apropierea coastei Townsville, centrul global pentru ştiinţe marine din Australia. 

În cadrul muzeului, vizitatorii pot vedea, printre altele, o seră subacvatică în care se găsesc 2.000 de bucăţi de coral pentru a ajuta reciful să se dezvolte. 

De asemenea, sculptura unei fete îşi va schimba culoarea folosind date cu privire la temperatura apei, primite în direct de la Institutul australian de ştiinţe marine. Schimbarea culorii sculpturii este un semnal de alarmă asupra mărilor încălzite.

Înfiinţat în anul 1975, Parcul Marin “Marea Barieră de Corali” este cel mai întins şi cel mai mare sanctuar de viaţă din lume.

Ecosistemul Marii Bariere de Corali din Australia se află în pericol ca urmare a albirii fără precedent din anii 2016 şi 2017.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase