Home » Natură » Uraganul Dorian a lovit Bahamas – VIDEO

Uraganul Dorian a lovit Bahamas – VIDEO

Uraganul Dorian a lovit Bahamas – VIDEO
Publicat: 02.09.2019
Uraganul Dorian, de categorie 5, a lovit duminică statul Bahamas, provocând pagube importante în această ţară, informează BBC, citat de Mediafax.

Viteza vântului a depăşit, pe alocuri, 180 de kilometri pe oră, iar reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane al Statelor Unite (NHC) a informat că această furtună „extrem de periculoasă” reprezintă cel mai puternic astfel de fenomen din istoria recentă a regiunii.

Autorităţile din Bahamas au decis evacuarea populaţiei din zonele care ar urma să fie afectate de uraganul Dorian.

Mai multe zone au fost inundate în această ţară, iar anumite aeroporturi au fost închise din cauza fenomenelor meteo extreme. Autorităţile se aşteaptă ca uraganul să se îndrepte spre coasta de est a statului american Florida în cursul zilei de luni.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgenţă pentru întreg statul şi a făcut apel cetăţenilor să îşi facă rezerve de mâncare, apă şi medicamente pentru cel puţin o săptămână.

„Îndemnăm toţi cetăţenii Floridei să aibă mâncare, medicamente şi apă pentru şapte zile. Este posibil ca acest eveniment să se întindă pe mai multe zile, ceea ce creează în mod evident o serie de probleme”, a declarat Ron DeSantis.

Meteorologii au avertizat că uraganul Dorian ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul Andrew, încadrat la categoria 5, care a provocat moartea a 65 de persoane şi a distrus 63.000 de case în 1992.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase