Home » Natură » Boala „cerbului zombie” s-a răspândit la nivel global. Este o maladie fatală

Boala „cerbului zombie” s-a răspândit la nivel global. Este o maladie fatală

Boala „cerbului zombie” s-a răspândit la nivel global. Este o maladie fatală
Publicat: 14.10.2019
O boală cronică debilitantă care „transformă” în zombie cerbii, renii şi elanii afectează 25 de state din întreaga lume.

Apărută în urmă cu câţiva ani, boala „cerbului zombie” s-a răspândit, fiind imposibil de eliminat la ora actuală. Şi Statele Unite sunt afectate de boala debilitantă cronică (MDC) care se transmite între animale prin scaun, salivă, sânge sau urină, potrivit Rador

Această maladie are anumite puncte în comun cu aşa-numita „boală a vacii nebune” şi poate fi prezentă în corpului animalului ani de zile înainte de a se declanşa. Simptomele MCD sunt apropiate de cele pe care specialiştii în domeniu le consideră a fi ale unui zombie: pierderea echilibrului, mişcări prost coordonate, salivaţie excesivă şi comportament agresiv, precum şi pierdere în greutate. Din această cauză este poreclită boala „cerbilor zombie”. Maladia este progresivă şi fatală, afectând în principal creierul şi măduva spinării  unor animale.

Autorităţile americane sunt în alertă deoarece, până în prezent, nu a fost găsit niciun vaccin care să oprească epidemia. Nu doar SUA este afectată de boala „cerbului zombie”, ci şi Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda şi Coreea de Sud.

A fost interzis importul carcaselor de animale vânate în afara teritoriului lor în 40 de state nord-americane şi şapte provincii canadiene. Totodată, vânătorilor li s-a cerut precauţie.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase