Home » Natură » Imagini amuzante cu un urs care se tăvăleşte de zor în noroi, într-o pădure din România

Imagini amuzante cu un urs care se tăvăleşte de zor în noroi, într-o pădure din România

Imagini amuzante cu un urs care se tăvăleşte de zor în noroi, într-o pădure din România
Publicat: 26.10.2019
Se ştie despre urşi că sunt nişte animale extrem de jucăuşe, iar exemplarele de urs brun care trăiesc în pădurile din România par să nu facă excepţie de la regulă. Ultima dovadă a fost înregistrată în Parcul Natural Putna Vrancea.

Camerele de monitorizare a faunei amplasate de specialiştii Romsilva într-una dintre pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea au înregistrat momentul în care un urs brun se tăvăleşte de zor în noroi.

Pentru privitor, imaginile pot părea amuzante, dar ursul foloseşte această metodă pentru a scăpa de paraziţii din blană.

Situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, parcul în care a fost înregistrat ursul are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri. 

În afară de urşi, în parc se mai găsesc şi alte specii de mamifere, precum lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistreţul. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase