Home » Natură » O pereche dintr-o specie rară de lemur brun, patru canguri şi alte animale noi la Zoo Oradea

O pereche dintr-o specie rară de lemur brun, patru canguri şi alte animale noi la Zoo Oradea

O pereche dintr-o specie rară de lemur brun, patru canguri şi alte animale noi la Zoo Oradea
Publicat: 29.10.2019
Grădina Zoologică Oradea a primit mai multe animale noi, printre care o specie rară de lemuri bruni, dar şi doi lemuri cu coadă inelată, patru canguri Bennett, o antilopă Lechwe, doi struţi, o pereche de cerbi lopătari şi cinci oi cu coamă, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Grădinii Zoologice Oradea transmis luni, lemurii bruni au o greutate de 2-3 kilograme, se hrănesc cu fructe, flori şi frunze, având o durată de viaţă de până la 25 de ani.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

„Grădina Zoologică din Oradea şi-a îmbogăţit colecţia de animale cu o pereche de lemuri bruni, doi lemuri cu coadă inelată, patru canguri Bennett, o antilopă Lechwe, doi struţi, o pereche de cerbi lopătari şi cinci oi cu coamă. Acestea au fost aduse în urma unui parteneriat cu Grădina Zoologică din Nyíregyháza. Lemurul brun este o specie periclitată din cauza pierderii habitatului natural. Familia de lemuri bruni, un mascul şi o femelă, poate fi admirată de către vizitatori în zona animalelor exotice, lângă tamarinii cu creastă. Masculul şi femela de lemur brun au aceeaşi culoare – maro cenuşiu cu faţă negricioasă şi ochi roşii-portocalii. Cu o greutate de 2-3 kilograme, aceştia se hrănesc cu fructe, flori şi frunze, având o durată de viaţă de până la 25 de ani”, se arată în comunicat.

Alte două femele de lemuri, din specia celor cu coadă inelată, au fost aduse pentru cei doi masculi deţinuţi deja de Zoo Oradea.

„O noutate pentru vizitatorii Zoo Oradea sunt şi cei patru canguri Bennett, care pot fi admiraţi săltând într-un ţarc din zona animalelor erbivore, unde s-au acomodat foarte bine. Tot cu sprijinul celor de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza, alte câteva animale din colecţia Zoo Oradea nu mai sunt singure. Astfel, au fost aduse femele de antilopă Lechwe şi struţ Emu, precum şi un mascul de struţ Nandu, pentru a forma familii cu exemplarele deţinute deja de Zoo Oradea. Şi familia cerbilor lopătari s-a mărit, odată cu perechea de pui venită din Ungaria, toţi putând fi admiraţi de-acum într-un ţarc din zona animalelor erbivore”, se mai arată în comunicatul Zoo Oradea.

Directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a subliniat că, după aducerea în acest an unei cămile şi a unei lame, Grădina Zoologică din Oradea îşi propune să fie populată cu cât mai multe animale, iar pentru acest scop se ţine legătura permanent şi cu alte grădini zoologice din ţară.

Colecţia Grădinii Zoologice Oradea a ajuns, în prezent, la 850 de exemplare din 175 de specii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase