Home » Natură » Apelul ONU către toate statele lumii: Triplaţi ţintele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Apelul ONU către toate statele lumii: Triplaţi ţintele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Apelul ONU către toate statele lumii: Triplaţi ţintele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
Publicat: 28.11.2019
Statele lumii trebuie să tripleze ţintele actuale privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a reuşi ca la nivel global temperaturile să crească cu cel mult două grade, potrivit unui raport anual al Organizaţiei Naţiunilor Unite, publicat marţi la Geneva.

„Aşa cum stau lucrurile în prezent, ne putem aştepta ca temperaturile să crească cu 3,4 până la 3,9 grade, ceea ce va avea un impact devastator asupra climei”, se arată în raportul Programului ONU pentru Mediu (UNEP), citat de Mediafax.

Potrivit Acordului Climatic de la Paris din 2015, statele semnatare nu doar că au stabilit ţinta de a limita la 2 grade creşterea temperaturilor globale, ci au stabilit ca pe viitor ţinta să fie de 1,5 grade Celsius.

Potrivit raportului UNEP, dacă statele semnatare îşi vor propune limitarea încălzirii globale la cel mult 1,5 grade, atunci actualele eforturi în acest sens ar trebui crescute de cinci ori.

De asemenea, raportul avertizează că statele dezvoltate nu trebuie să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră prin mutarea industriilor poluante în alte state.

UNEP recomandă utilizarea resurselor regenerabile pentru producerea de energie electrică, încălzire şi transport, dar face apel şi la reducerea utilizării energiei pentru producerea unor materiale precum fierul, oţelul sau cimentul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase