Home » Natură » O furtună puternică a adus pe o plajă din California o mulţime de ”peşti-penis”

O furtună puternică a adus pe o plajă din California o mulţime de ”peşti-penis”

O furtună puternică a adus pe o plajă din California o mulţime de ”peşti-penis”
Publicat: 19.12.2019
Viermii, care seamănă cu organul genital masculin, au fost împrăştiaţi pe o distanţă mai mare de trei kilometri.

O furtună puternică a dus la naufragierea pe o distanţă de câţiva kilometri a unui număr mare de viermi marini, pe o plajă din California. Aceşti viermi sunt din specia Urechis caupo, cunoscuţi în mod colocvial drept „peştii-penis”, notează Science Alert.

This may just be the weirdest thing you’ve seen today!

Thousands of these marine worms, called fat innkeeper worms—or „penis fish”—washed up on Drake’s Beach after a recent storm.  But why? https://t.co/MwY6xkN3kb pic.twitter.com/vGMpSvGoAT

— Bay Nature magazine (@BayNature) 11 decembrie 2019

„Am mers o jumătate de oră şi erau împrăştiaţi peste tot. Erau pescăruşi pe tot cuprinsul plajei care mâncaseră atât de mult încât abia mai puteau sta în picioare”, a declarat David Ford, rezident al zonei.

Contrariat de forma viermilor, dar mai ales de numărul mare care eşuaseră pe plajă, Ford a apelat la ajutorul biologului Ivan Parr. Acest biolog i-a explicat faptul că aceşti viermi neobişnuiţi, în ciuda formei lor care aminteşte de organele genitale masculine, sunt perfecţi adaptaţi vieţii marine.

Aceşti viermi pot fi găsiţi pe coastele Americii de Nord şi pot atinge mărimi de aproximativ 25 de centimetri şi îşi sapă adăposturi în nisip sau nămol. Aceastea sunt folosite drept refugiu, dar sunt, de asemenea,  folosite pentru hrănire. Biologii explică faptul că cele trei straturi de muşchi ale viermelui marin pompează apă în găurile săpate pe care apoi o bea la loc, extrăgând planctonul şi bacteriile cu care se hrăneşte.

Furtunile puternice, în special în anii în care se manifestă El Niño, sunt perfect capabile să afecteze zona ocupată de viermi, să îndepărteze sedimentele şi să îi lase pe aceştia blocaţi pe ţărm”, explică Parr.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase